top of page

Nemzeti Színház, Budapest

 TERVEZÉS | Bajor Gizi szalon                   

Felkérést kaptunk a Nemzeti Színház épületének 6. emeletén található Bajor Gizi szalon átalakítása során beépítendő új gépészeti berendezéseket kiszolgáló automatika rendszer kiviteli terveinek elkészítésére. A színházat jelenleg egy meglévő Honeywell rendszer látja el, valamint a rendszert összefogó épületfelügyeleti központ. A hűtési technológiák ellátása télen a kompakt légkezelőn keresztül előfűtött friss levegős befúvással történik, mely levegőt a Fan-Coil berendezésekkel jutattunk a nézőtér területére. A Fan-Coilok csatlakoznak az épület meglévő folyadékhűtő által szolgáltatott hűtési vízhálózatához, a nyári időszak nagy terhelését így ellátva. A szellőztető berendezés önálló szabályozó automatika nélküli kivitelű, ezért a központi automatika rendszer feladata ellátni ennek szabályozását is. Bus kapcsolattal széleskörű információtartalom nyerhető ki a berendezésből.

Ezen felülállapotjelzést ad és fogad, melyekkel a légszállítás mennyiségén emelhetünk, valamint üzemés hibajelzést szolgáltat. A légkezelővel a befújt levegő hőmérsékletét kívánjuk állandóértéken tartani, a befújt levegő hőmérséklet minimál korlátozásával.

A légkezelővel a befújt levegő hőmérsékletét kívánjuk állandóértéken tartani, a befújt levegő hőmérséklet minimál korlátozásával. Védelmi hatásláncként a légkezelő fagyveszély jelzésre a szellőztető berendezés leáll, a kalorifer fűtési szelep kinyit, a kalorifer fűtési szivattyú indul védve a regiszterek elfagyását. A kompakt szellőztetők indítását az időprogram szabályozza a beépített érzékelők jelei alapján. A szalon hűtését 5db Fan-Coil berendezés szolgáltatja. A Fan-Coil berendezéseket a automatika elosztóba telepített szabályozók vezérlik a szalon helyiséghőmérsékleti mért értéke alapján.

Tervezett rendszer: Honeywell

bottom of page