top of page

Szent Margit Gimnázium, Budapest

 TERVEZÉS | Tornacsarnok építése             

Felkérést kaptunk a Szent Margit Gimnázium bővítéseként újonnan létesülő tornacsarnok épületének gépészeti automatika rendszer kiviteli terveinek elkészítésére. A gimnázium korábbi felújításaként KNX rendszer létesült, melynek központját Loxone szabályozó adja. Ezen KNX hálózat bővítésével terveztük az új gépészeti berendezések felvételét az épületfelügyeleti rendszerbe, KNX kompatibilis eszközökkel.


Gépészetileg a rendszer egy építőelemes hővisszanyerővel ellátott kompakt szellőzőgépből,
egy csak befúvásos légkezelő berendezésből, valamint elszívó ventilátorokból és levegő-víz rendszerű hőszivattyúkból áll. A hőszivattyúk a szellőzőgépek fűtési / hűtési kaloriferjén túl a tornacsarnok sugárzó paneleit látják el fűtő- és hűtővízzel.


Továbbá ezekre a területekre helyiségszabályozókat terveztünk, melyek a padlófűtési körökkel összehangoltan szabályozzák az adott helyiségek hőmérsékletét, szellőzését. Az automatika rendszert a meglévő gimnáziumi épületben található Loxone szerver látja el, a tornacsarnok automatika elemei busz-kommunikációval csatlakoznak a meglévő központhoz.

Az automatika rendszer Modbus és RS-485 buszos kommunikációval is rendelkezik. A galéria szint ablakaira tervezett árnyékoló egységeket szintén az automatika vezérli egy központi felületen, kihelyezett fali vezérlőkkel kiegészítve.
 

Tervezett rendszer: Siemens

bottom of page