top of page

Bíróság, Ügyészség átalakítása, Érd

 TERVEZÉS                                                      

Megbízást kaptunk az Érden átalakítandó Ügyészségi és Bíróság épületegyüttesének gépészeti automatika rendszer terveinek elkészítésére. Az épület központi automatika rendszerét több központi egység és több alközpont biztosítja, melyek bus kommunikációval csatlakoznak egymáshoz és az épületfelügyeleti rendszerhez. A hűtési technológiát is ellátó Fan-Coil rendszer bus kommunikációra alkalmas, ezért illeszthető az épületfelügyeleti rendszerbe. A szellőztető berendezések vezérlése az automatika rendszer feladata. A bírósági terület gépészetileg 3 darab építőelemes hővisszanyerővel ellátott szellőzőgépből és egy folyadékhűtő berendezésből áll. A folyadékhűtő a szellőzőgépek kiszolgálásán túl az irodai szintek Fan-Coil berendezéseit látja el hűtéssel. Fűtési oldalon három kondenzációs kazánnal táplált négy körös fűtési rendszerből áll.

 

Továbbá ezen a területen VAV térfogatáram szabályozók kerülnek telepítésre, melyek a padlófűtési körökkel összehangoltan szabályozzák az adott helyiségek hőmérsékletét, szellőzését. Az automatika rendszert öt webszerveres központ és a hozzá tartozó alközpontok együttesen látják el. A távfelügyeleti rendszer bus-os kommunikációval is rendelkezik. Az aula és a nagyobb helyiségekben légtechnikai fűtési és hűtési rendszer fogja biztosítani a fűtést és a hűtést. Az irodai szinteken Fan-Coil berendezések látják el a légkezelést adott helyiséghőmérséklet érzékelők mért értékei alapján. Minden külön vezérelt zónához egy csatoló alállomást terveztünk, melyek a berendezések mellett kapnak helyet.


Az ügyészségi terület gépészetileg egy építőelemes hővisszanyerővel ellátott szellőző berendezésből és egy folyadékhűtő berendezésből áll. A folyadékhűtő a szellőzőgépek hűtési kaloriferjén túl az irodai szintek Fan-Coil berendezéseit látja el hűtéssel. Fűtési oldalon egy kondenzációs kazánnal táplált három körös fűtési rendszerből áll.

Tervezett rendszer: Easy IO

bottom of page